Tweedehands Auto Checken

Tweedehands Auto Checken

Gepubliceerd op: 2022-11-04

De tweedehands auto checken, dat is toch wel het meest belangrijk dat je kunt doen als je een andere, gebruikte auto wilt kopen. En dan niet alles controleren nadat je het betreffende voertuig hebt gekocht, maar voordat je de auto gaat kopen.

Tweedehands Auto

En dat moet je altijd doen, hoe aardig de verkoper of de handelaar of garage misschien ook is.

Controleren kan een hoop ellende voorkomen, terwijl je er natuurlijk bij de meeste gevallen van uit kunt gaan, dat er niets aan de hand is, en dat de verkoper helemaal voor de volle 100 prcent eerlijk is.

Maar je koopt de tweedehands auto van jouw zuur verdiende geld, en je moet er waarschijnlijk niet aan denken dat je toch belazerd wordt. Heb je zelf heel veel verstand van auto’s, dan kan je dat zelf natuurlijk wel bekijken, maar als je tot de grootste groep Nederlanders behoort, en ook totaal niets weet van auto’s, dan kan je toch maar beter het één en ander controleren, of laten controleren.

De Kenteken check

Controleren, of laten controleren kan je vanzelfsprekend op verschilende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld de ANWB of een garage de tweedehands auto laten keuren, maar je kunt het belangrijkste vanzelfsprekend ook gewoon online doen.

Doe allereerst met het betreffende kenteken, de gratis kentekencheck.

Als je meer informatie wilt, of nodig hebt, kun je voor een paar euro een check van de kilometerstand laten doen, je kunt het aantal vorige eigenaren laten controlerenb, en het schadeverleden opvragen. Extra zekerheid die een paar euro meer dan waard zijn.

Checken

Dan ben je tenminste helemaal zeker of er iets, of niets mis is met de tweendehands auto die je wilt gaan kopen.

En dat kost dan nog geen 20 euro in totaal. waarbij de kentekencheck gratis is. Dat is het toch wel waard, om je van een miskoop te weerhouden?

Wees dus veilig.

Doe de kentekencheck, helemaal gratis, bijvoorbeeld op www.rdwkenteken.eu. Daarin kan je ook meteen de kilometerstandcheck opvragen, het aantal vorige eigenaren, het schadeverleden opvragen, en zelfs meteen even de waarde van de tweedehands auto kan je te weten komen. Weet je ook meteen of de verkoper niet te veel vraagt

En dan weet je echt alles over het voertuig dat je wilt kopen, en kan niemand je meer wat wijs maken.