Touringcar verhuur Henegouwen


Offerteaanvraag

Touringcar huren Henegouwen

Henegouwen is een Franstalige provincie en ligt in het zuidwesten van België. Het ligt in de zuidelijke deelstaat Wallonië. Met een oppervlakte van 3786 km2 is het groot genoeg om een touringcar of dubbeldekker bus te huren en de omgeving te ontdekken. Het gebied heeft meerdere culturele en historische plekken om te bezoeken. Er is zelf een plek waar u een UNESCO werelderfgoed kunt bezoeken. Ook is er een dierentuin in het plaatsje Brugelette. Kortom, veel te doen en zien voor jong én oud.

Hoe regelt u snel busvervoer?

Vul bovenstaand bus offerte aanvraag formulier in

Wij sturen uw aanvraag door naar meerdere onafhankelijke vervoersmaatschappijen

U ontvangt per e-mail de scherpste offertes geheel vrijblijvend

 

Uitstapjes in de omgeving

Er zijn diverse leuke uitjes in de buurt van Henegouwen. U kunt een touringcar huren in Henegouwen en langs de highlights van het gebied rijden. Hieronder leest u een paar voorbeelden.

– Paira Daiza: dit is een bijzondere dierentuin gelegen in het plaatsje Brugelette met verschillende historische gebouwen. In het park loop je door verschillende werelden en ziet u heel veel verschillende diersoorten, van vogels tot olifanten en van schildpadden tot de reuzenpanda. Ook zijn er speciale groepstarieven dus zeer geschikt als uitje met een groep.

– Belfort van Charleroi: zoals eerder genoemd bezit Henegouwen een stukje cultureel erfgoed. Belfort van Charleroi, maakt deel uit van het stadhuis, staat namelijk op de ENESCO werelderfgoedlijst. Het is een leuke bezienswaardigheid met activiteit, u kunt namelijk het Belfort van Charleroi beklimmen. Bovenaan bevinden zich de klokken van de beiaard die volksmuziek laat horen.

– Kasteel van Chimay: komt deze naam u bekend voor? Dat zou kunnen komen doordat dit kasteel vlakbij de Abdij van Scourmount ligt waar het trappistenbier Chimay gebrouwen wordt. U kunt het kasteel bezoeken (met een digitale rondleiding) en u kunt verschillende kamers bezichtigen zoals onder anderen de zaal van de wachters, de portretten zaal en het theater. Het kasteel is door de interactieve rondleiding erg leuk om tijdens een groepsrondreis te bezoeken. Leer meer over de kunstwerken, architectuur en meubels in het kasteel.

Met de touringcar naar het kasteel van Chimay

Na het bezoek aan het kasteel van Chimay, kunt u nog een bezoek brengen aan het Espace Chimay. Hier bezoekt u een interactieve tentoonstelling over hoe de bieren gemaakt worden. Voor de busreizen die gedaan worden door scholen, is dit ook een leuke tentoonstelling. Chimay staat namelijk ook bekend om Grand Cru kaas en ook hier komt u ook meer over te weten.

Diverse bussen te huur

Aangezien er zich veel culturele en historische locaties in deze omgeving bevinden, kunt u ook een dubbeldekker huren in Henegouwen. Op deze manier kunt u langs meerdere hoogtepunten van het gebied rijden en op enkele plekken uitstappen. Deze bus is geschikt voor maar liefst 90 personen. Naast het huren van een dubbeldekker zijn er de volgende opties:

– midibus huren in Henegouwen (geschikt voor een groep van 27 tot 35 personen)

– minibus huren Henegouwen (geschikt voor een groep tot en met 20 personen)


Offerte aanvragen touringcar verhuur Henegouwen!