De voordelen van reizen met de trein

De voordelen van reizen met de trein

Gepubliceerd op: 2022-11-22

Of je nu in Nederland van A naar B wilt of jij je graag binnen Europa eenvoudig wilt kunnen verplaatsen, in beide gevallen biedt de trein uitkomst. Niet alleen ben je een stuk sneller, maar bespaart het je ook een hele hoop geld. Helemaal treinkaartjes met korting kopen is de ideale manier om nog voordeliger te kunnen reizen. Om je een idee te geven welke voordelen reizen met de trein allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Je bespaart geld

Een belangrijke reden waarom er steeds meer mensen kiezen voor het reizen per trein, is omdat het je serieus geld bespaart. Vooral in eigen land en ook Europa zul je merken dat het serieus scheelt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je naar Amsterdam gaat met de auto, je niet alleen rekening moet houden met de kosten voor benzine, maar ook te maken krijgt met de kosten voor het parkeren. Vooral wanneer je een hele dag blijft, kunnen deze kosten met een parkeertarief van 5 euro per uur flink in de papieren lopen.

Je bent zo in het centrum

Kies je voor reizen per trein, dan stop je vaak in het centrum van de stad. Dit heeft als voordeel dat je niet hoeft  te lopen en je dus ook niet hoeft te zoeken. De meeste treinstations in vooral grote steden, zijn vaak gevestigd in het centrum of er vlakbij. Er zijn namelijk bijna geen stations die op een afgelegen locatie liggen, gezien het feit de mensen natuurlijk niet voor niets kiezen voor het reizen per trein.

 

Je bent flexibel

Met de trein zijn de mogelijkheden eigenlijk oneindig. Zo zijn er verschillende verbindingen, die zowel in binnen- als buitenland beschikbaar zijn. Ook bepaal je zelf welk tijdstip je vertrekt en rijdt er vaak iedere paar minuten wel een trein naar de grotere steden. Op deze manier hoef je dus nooit bang te zijn dat je lang hoeft te wachten en kun je dus ook gerust nog even een uurtje langer blijven wanneer je het ergens toch leuker vindt, dan wat je op voorhand had verwacht. Ook bieden de meeste bedrijven in Europa je de mogelijkheid om een flexibele ticket te boeken, waardoor je niet gebonden bent aan een bepaalde dag of tijd. Dit alles bij elkaar, maakt het dat reizen met de trein de laatste jaren steeds populairder is geworden. Niet alleen onder ouderen, maar met name ook onder de jongeren.