Touringcar verhuur Leuven


Offerteaanvraag

Touringcar huren Leuven

Op stedentrip met een touringcar of dubbeldekker bus naar studentenstad Leuven in België? Geen grote metropool, maar wel bruisend, dynamisch en vol jongeren. Daar staat de universiteitsstad Leuven om bekend. Tienduizenden studenten ‘zitten er op kot’ en zorgen er voor een levendige en jeugdige sfeer. Ga een touringcar huren Leuven of nog stoerder een dubbeldekker huren in Leuven om te kijken of dit de stad is voor u om te gaan studeren. Hoewel Leuven de hoofdstad is van de Belgische provincie Vlaams-Brabant, is het geen grote stad. Leuven heeft niet de uitstraling van andere bekende Vlaamse steden als Antwerpen, Brugge en Gent, maar het is wel dé Vlaamse universiteitsstad bij uitstek. Ga op stedentrip naar Leuven tijdens het academische jaar. In de zomermaanden juli en augustus zijn de meeste studenten naar huis en mist u grotendeels de sfeer van de bruisende studentenstad die Leuven is. De Katholieke Universiteit Leuven bestaat al sinds 1425. Meer dan 50.000 studenten volgen in Leuven een of andere masteropleiding. Verbaas u niet als u een bordje met de tekst ‘Koten te huur’ tegenkomt. Met een ‘kot’ bedoelt men hier geen berghok, maar een studentenkamer. Vlaamse studenten zitten immers ‘op kot’ (oftewel wonen op kamers). De deurbellen aan vele huizen zijn daarom voorzien van een soort morse code, die u moet gebruiken om èèn van de studenten aan de deur te krijgen. De universiteit is gevestigd in diverse oude en nieuwe gebouwen in en rond de stad.

Hoe regelt u snel busvervoer?

Vul bovenstaand bus offerte aanvraag formulier in

Wij sturen uw aanvraag door naar meerdere onafhankelijke vervoersmaatschappijen

U ontvangt per e-mail de scherpste offertes geheel vrijblijvend

De Leuvense kotmadam

Gaat u een opleiding doen in Leuven en wilt u de sfeer alvast proeven ga dan een partybus huren Leuven en kijk eens waar de cafeetjes en de brouwerijen zitten. De bekende brouwerij Stella Artois. Leuven, uitgaansstad bij uitstek. Kom in de partybus al helemaal in sfeer met een biertje en een bittergarnituur erbij. Dat kan allemaal in een partybus. Een midibus huren in Leuven voor een kleiner gezelschap om eens bij het bekende monument De Kotmadam op de Leuvense Oude Markt te gaan kijken. Dit standbeeld symboliseert de Leuvense ‘kotmadam’, de ‘bazin’ van een studentenhuis. Deze vaak strenge en bazige vrouw ziet erop toe dat ‘haar’ studenten het studentenhuis op orde houden. Maar na een slecht examen biedt ze ook een schouder om op uit te huilen. Bezoek de universiteitsbibliotheek. De centrale bibliotheek van de universiteit, met een markante toren, is waarschijnlijk het opvallendste universiteitsgebouw. Gelegen in het hartje van Leuven aan het Monseigneur Ladeuzeplein, telt de centrale bieb zo’n vier miljoen boeken.

U vindt een bus voor elke grootte van de groep

Misschien denkt u dat uw groep te klein is voor het huren van een bus. Of te groot. Bij ikwileengoedkopebushuren.be heeft u echter de keuze uit een groot scala aan verschillende bussen, met hoeveel mensen u ook bent. Voor een groep tot 20 personen huurt u een minibus. Een midibus van 27 tot 35 personen. Een touringcar heeft plek voor 44 tot 66 personen. En bent u met een hele grote groep van 70 tot 90 personen huur dan een dubbeldekker. Vul éénmalig het busofferte formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere touringcaroffertes.