Ontdek het Prachtige Drenthe tijdens een Dagje Uit met de Bus

Ontdek het Prachtige Drenthe tijdens een Dagje Uit met de Bus

Gepubliceerd op: 2023-07-11

Introductie: Drenthe, de provincie van uitgestrekte bossen, pittoreske dorpjes en eeuwenoude hunebedden, is een perfecte bestemming voor een dagje weg. En wat is er nu gemakkelijker dan met de bus te reizen? Laat de stress van het autorijden achter je en geniet van een ontspannen dagje uit in deze mooie provincie. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele tour door Drenthe en delen we enkele hoogtepunten die je kunt ontdekken tijdens een dagje weg met de bus.

De busreis door Drenthe

  1. Assen: De reis begint in de hoofdstad van Drenthe, Assen. Hier kun je een bezoek brengen aan het Drents Museum, waar je kunt genieten van kunst en archeologische vondsten. Vergeet niet een wandeling te maken in het nabijgelegen Asserbos, een prachtig bosrijk gebied dat perfect is voor een ontspannen picknick.
  2. Nationaal Park Dwingelderveld: Stap in de bus en rijd naar het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Hier kun je genieten van uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en prachtige bossen. Maak een wandeling over de vele wandelpaden en laat je betoveren door de rust en schoonheid van de natuur.
  3. Hunebedden in Borger: Een bezoek aan Drenthe is niet compleet zonder een bezoek aan de hunebedden. Neem de bus naar Borger, waar je het Hunebedcentrum kunt bezoeken. Leer alles over deze prehistorische stenen monumenten en bewonder de indrukwekkende hunebedden die hier te vinden zijn.
  4. Giethoorn: Hoewel Giethoorn officieel in Overijssel ligt, is het gemakkelijk bereikbaar vanuit Drenthe. Stap op de bus en maak een uitstapje naar het ‘Venetië van het Noorden’. Verken de waterwegen en prachtige boerderijen terwijl je door dit schilderachtige dorpje vaart. Geniet van een heerlijke lunch in een van de gezellige restaurants aan het water.
  5. Kamp Westerbork: Voor een historische ervaring kun je de bus nemen naar Kamp Westerbork. Dit voormalige doorgangskamp uit de Tweede Wereldoorlog herinnert ons aan een donkere periode in de geschiedenis. Bezoek het museum en loop over het terrein om meer te weten te komen over de gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden.

Afsluiting: Een dagje weg in Drenthe met de bus biedt een perfecte gelegenheid om deze prachtige provincie te verkennen. Op de website https://kelmitrips.com/ staan veel leuke uitjes in Drenthe. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis of gewoon wilt ontspannen, Drenthe heeft voor ieder wat wils. Van de charmante hoofdstad Assen tot de betoverende hunebedden en het adembenemende natuurschoon, er valt genoeg te ontdekken. Dus laat de auto staan, stap in de bus en geniet van een zorgeloos dagje weg in Drenthe.