Wat dekt een inzittendenverzekering?

Wat dekt een inzittendenverzekering?

Gepubliceerd op: 2023-04-25

Een inzittendenverzekering lijkt misschien niet zo’n belangrijke verzekering als uw autoverzekering, maar het zou eigenlijk op uw lijst met prioriteiten moeten staan. Het kan u namelijk beschermen tegen hoge medische kosten of andere uitgaven die voortvloeien uit een auto-ongeluk, met name als één van uw passagiers gewond raakt. In dit blog gaan we dieper in op wat een inzittendenverzekering is en wat het voor u kan betekenen.

Wat is een inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering is zoals de naam al doet vermoeden een verzekering die uw passagiers beschermt. Het is een aanvullende verzekering op uw autoverzekering. De verzekering dekt de medische kosten van uw passagiers voor ongevallen waar u als bestuurder verantwoordelijk voor bent. Dit geldt niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere bestuurders die in de auto rijden.

Waarom inzittendenverzekering afsluiten?

Deze verzekering kan u dus helpen hoge medische rekeningen te vermijden. Het geldt voor alle inzittenden in de auto, inclusief kinderen en gasten. Afhankelijk van waar u woont, uw autoverzekeringspolis en de maximum uitkering op uw inzittendenverzekering, kunt u een groot deel van de medische kosten van uw passagiers gedekt hebben.

De inzittendenverzekering is ook van toepassing op situaties waar uw passagiers medische hulp nodig hebben, zelfs als het ongeluk uw schuld niet was. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een ander voertuig waar uw vriend of familielid in zat, bij een ongeluk betrokken raakte en hun verzekeringspolis ontoereikend was om de medische kosten te dekken.

Aanvullende dekking

De aanvullende dekking van een inzittendenverzekering kan verschillen, dus het is belangrijk om de verzekering zorgvuldig te onderzoeken voordat u zich aanmeldt. Sommige verzekeraars dekken bijvoorbeeld ook verlies van inkomen vanwege letsel, of bieden een vergoeding voor begrafeniskosten in het geval van overlijden van uw passagier. Het is essentieel om de polisvoorwaarden grondig te lezen om precies te weten wat er wordt gedekt en wat niet.

 

Ga voor meer informatie over de inzittendenverzekering naar de website van Univé.