De eerste rijles, wat kun je verwachten?

De eerste rijles, wat kun je verwachten?

Gepubliceerd op: 2022-11-28

Het is bijna zover, je gaat starten met je eerste rijles. Dat is natuurlijk hartstikke leuk maar ook best spannend tegelijkertijd! Het is daarom van groot belang dat je goed bent uitgerust. Verder raden we je aan om goed naar de rijinstructeur te luisteren, dan komt het vanzelf allemaal goed. Zoek naar een rijschool met goede recensies. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar auto rijschool amsterdam. De plaats kun je vervangen naar je eigen stad.

Aandachtspunten bij de eerste rijles

Voor de eerste les wordt er vaak gekozen om naar een plek te rijden waar het rustig is. Op die manier kan er eerst aandacht worden geschonken aan de basispunten die belangrijk zijn. Je rijinstructeur zal eerst uitleggen hoe je de auto moet starten. Verder ga je aan de slag met de koppeling. Hoe laat je deze opkomen en hoe kun je schakelen naar een andere versnelling? Verder zul je natuurlijk ook gaan sturen en de knipperlichten gebruiken wanneer je naar links of rechts gaat. Ook de veiligheid komt aan bod. Hoe werken de gordels en waarom zijn ze zo belangrijk. Ook leer je om de spiegels op de juiste manier af te stellen zodat je goed zicht hebt.

Wees goed voorbereid op je eerste rijles

Op het moment dat je gaat autorijden ben je met heel veel dingen tegelijkertijd bezig. Dat kost veel energie en daarom is van het groot belang dat je goed bent uitgerust als je gaat beginnen met de eerste les. Zorg dat je comfortabele kleding draagt en denk goed na over het schoeisel wat je gaat dragen. Kies het liefst voor sneakers. Het is ook handig als je van te voren al het één en ander hebt doorgenomen uit je theorieboek. Zo ga je een stuk voorbereider de weg op. Luister verder goed naar de instructeur en als je vragen hebt, stel ze! Er bestaan absoluut geen domme vragen. Wees ook vooral niet boos op jezelf als je een fout maakt, want juist van fouten leer je. Tot slot is het belangrijk dat je er van geniet. Het is immers een fantastisch avontuur.