Schoolreis bus verhuur La Louvière


Offerteaanvraag

Schoolreis bus huren La Louvière

Iedereen heeft wel al verschillende schoolreizen meegemaakt. De standaard bestemmingen kent iedereen, maar wat dacht je van een schoolreis bus huren La Louvière richting uit? Is het op het einde van het schooljaar, dan kan je alvast een partybus voor schooluitje in La Louvière ook op jouw lijstje aanvinken.

Hoe regelt u snel busvervoer?

Vul bovenstaand bus offerte aanvraag formulier in

Wij sturen uw aanvraag door naar meerdere onafhankelijke vervoersmaatschappijen

U ontvangt per e-mail de scherpste offertes geheel vrijblijvend

Een beetje meer over de stad

La Louvière is in Henegouwen en is net niet de grootste gemeente van België. De stad zelf is een vrij recente industriestad. Sinds de middeleeuwen heb je hier al steenkool die uit de grond werd gehaald. Hierover later meer. La Louvière begon als deelgemeente van Saint-Vaast, maar sinds 1869 is het een zelfstandige gemeente. Ondertussen zijn het 11 deelgemeenten, na de verschillende fusies. Aan La Louvière is er wel een eigenaardigheid, er is geen echt stadscentrum en eigenlijk een verzameling van een heleboel kleine kernen.

Het voordeel is dat de stad aan een aantal drukke verkeersassen ligt. Hierdoor is de stad heel goed bereikbaar. Vroeger had je hier ook een volledig tramnetwerk, maar de laatste tram denderde door de straten in 1993. Nu is alles bereikbaar via de bus.

De stad zelf is de geboortestad van Eden, Thorgan en Kylian Hazard. Deze voetballers maken nu her en der naam. De voetbalclub van de stad heeft wel zijn beste tijd gehad.

Waar kan ik heen

Door het industriële verleden van de streek heb je heel wat bezienswaardigheden die hier verband mee houden.Denk eens aan de vier scheepsliften op het Centrumkanaal. Ze overbruggen een hoogte van 68 meter en zorgden ervoor dat de streek makkelijker te bereiken was met de scheepvaart. Op die manier kon je makkelijker de steenkool vervoeren naar de andere gedeelten van het land.

Over steenkool gesproken, stop zeker eens in Bois-Du-Luc, in het museum van Mijnbouw en Duurzame Ontwikkeling. In het Nederlands een rondleiding krijgen is helemaal geen probleem. Dit is zeker goed voor de kinderen tussen de 6 en 18 jaar. En ze leren ook bij over de geschiedenis van dit landsgedeelte, of gewoon over de woon- en werkomstandigheden van toen.

Een dubbeldekker huren voor schoolreis in La Louvière brengt je ook naar heel wat mooie plekken. Een ritje voorbij de gevels en de daken van de Pastorie in Haine-Saint-Pierre of een uitstapje naar Terril nummer 142 of de “Albert 1er’? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

In de hele streek heb je ook het carnaval dat leeft. Hier in La Louvière heb je ook de Gilles. Wat zijn Gilles? Huur een midibus voor schooluitstapje in deze periode en kom naar hier op Vastenavond, de dag voor Aswoensdag. Dan zie je heel wat exotische kostuums, maskers, klompen en een riem met bellen. Een aanrader.

Via Ikwileengoedkopebushuren.be heb je de keuze. Neem een kijkje op de site en zie wat je mogelijkheden zijn. Geef jouw vertrekadres, wanneer je wil vertrekken en waarheen je gaat. Vraag nu in één keer meerdere busoffertes aan gratis en vrijblijvend. Plan je trip en geniet van deze wondermooie streek. Alles kan en is mogelijk.